Mazoutvoordeel: 3 redenen waarom stookolie een voordelige keuze is

Ga terug naar het overzicht
Prijs
mazout leveren

Mazout heeft een heleboel verrassende eigenschappen. De brandstof is uiterst zuinig en je kunt er duurzaam mee verwarmen – zeker in combinatie met hernieuwbare energie. Bovendien is stookolie betrouwbaar, want je beheert je eigen voorraad en hebt een duidelijk zicht op alle kosten. Nóg pluspunten nodig? In dit artikel brengen we het financiële mazoutvoordeel onder de aandacht. En dat valt onder te verdelen in drie belangrijke deelaspecten. 

1. Bestellen wanneer de mazoutprijs laag staat

Een eerste mazoutvoordeel? Door prijzen te vergelijken en het juiste moment af te wachten, kun je je stookolie aan een gunstig tarief inkopen. De officiële mazoutprijs – net als de brandstofprijs voor je auto – is niet in steen gebeiteld, maar wisselt afhankelijk van een aantal factoren waarop jij als consument geen vat hebt. Wat je natuurlijk wél zelf bepaalt, is het moment waarop je bestelt.

Door in actie te schieten wanneer de stookolieprijs laag staat, kun je verrassend veel voordeel doen. Een korte check op onze prijzenpagina volstaat om te weten of het een goed moment is om tot een aankoop over te gaan of niet.

Een extra tip: kijk al vooruit. Op onze prijspagina vind je namelijk niet alleen de actuele stookolieprijs, maar ook al wat de prijs van de dag erop zal zijn. Controleer ook geregeld de tankinhoud en zorg dat je niet op het allerlaatste nippertje mazout moet bestellen.

2. Stookolieleveranciers vergelijken

Ten tweede ben je als mazoutgebruiker niet gebonden aan een bepaalde leverancier. Leveranciers krijgen een maximumprijs opgelegd voor hun distributie, maar geen minimumprijs. Voor jou als consument loont vergelijken dus de moeite.

Dankzij onze praktische adressengids vind je in een handomdraai alle leveranciers in jouw buurt. Wist je trouwens dat je bij de meeste leveranciers je stookoliefactuur maandelijks kunt spreiden?

Bij je keuze voor een (nieuwe) leverancier moet je aandacht hebben voor de kwaliteitsgarantie en betrouwbaarheid. ‘De laagste prijs’ is niet synoniem voor ‘de voordeligste prijs’. Stookolie van mindere kwaliteit verbrandt sneller en kan eventueel schade toebrengen aan je installatie. Hou ook rekening met de service. Is de leverancier bijvoorbeeld bereikbaar in het weekend of voor een spoedlevering? Luister naar de ervaringen van andere mazoutgebruikers in je buurt en kies een leverancier die je vertrouwt.   

3. Grote hoeveelheden ineens bestellen

Wie tot slot een tank heeft waar meer dan 2.000 liter stookolie in kan, doet ook financieel voordeel in de zin dat mazoutleveringen vanaf die hoeveelheid goedkoper zijn dan leveringen van minder dan 2.000 liter. Misschien kun je samen met je buren een grote bestelling plaatsen, als je zelf een kleinere tank hebt? Bespreek dit wel vooraf met je leverancier.

Mazoutvoordeel: laat je goed informeren

Overtuigd van het mazoutvoordeel? Bij Informazout vind je altijd de officiële actuele stookolieprijzen en onafhankelijke, betrouwbare info over je mazoutinstallatie. Met deze energietips bespaar je nog meer op je stookoliefactuur.

Gerelateerde berichten

Door zuinig met sanitair warm water om te springen, kun je heel wat besparen op je energiefactuur...
De sanering van bodemverontreiniging veroorzaakt door een lekkende mazouttank of -leiding is een...