De verschillende onderdelen van een mazoutinstallatie en hun werking

de tank

De tank

Als u een tank installeert, kies er dan bij voorkeur één met het Optitank-label: die biedt bijkomende garanties bovenop de wettelijke. Ook moet u de regelgeving respecteren van het gewest waarin de tank gelegen is. Alles over tanks of reservoirs leest u hier.

Stookolieketels & branders

Stookolieketels & branders

Nieuwe stookolieketels zijn synoniem met een optimaal rendement: ze zijn zuiniger en stoten heel wat minder CO2 uit. Voor wie zich afvraagt hoe hij zo’n zuinige stookolieketel kan herkennen: op de labels letten is de boodschap! Alles over ketels leest u hier.

Welke type branders er bestaan en hoe ze werken leest u hier.

De boiler en sanitair warm water

De boiler en sanitair warm water

Mazout is een duurzame verwarmingsoptie omdat het zich makkelijk laat combineren met hernieuwbare energie. Mazout en zonne-energie, of mazout en een warmtepomp: die combinaties halen niet alleen uw energiefactuur naar beneden, maar verkleinen ook uw ecologische voetafdruk. Alle informatie over boilers en de koppeling aan hernieuwbare energiebronnen voor de productie van sanitair warm water leest u hier.

Radiatoren

Radiatoren

Aan een prima stookolieketel heeft u niets als u er geen gepaste verwarmingselementen mee combineert. In een nieuwe woning of bij een grondige renovatie liggen alle mogelijkheden open. Geen idee of u het beste kiest voor vloerverwarming, radiatoren of convectoren? We overlopen de mogelijkheden hier.

Temperatuur

Temperatuur

Binnenshuis een goede temperatuur creëren is natuurlijk het hoofddoel van uw verwarmingsinstallatie, zodat u op koude dagen geen twee truien nodig hebt om comfortabel achter de computer, aan de eettafel of in de zetel te zitten. Maar als u een milieu- en prijsbewuste consument bent, neemt u daarmee geen genoegen. Dan wilt u uw verwarming op zo’n manier regelen dat u er het absolute maximum uit haalt. Geen idee hoe u dat precies aanpakt? Lees dan hier zeker verder hoe u uw verwarmingsinstallatie optimaal regelt.

Verluchting

Verluchting

Waarom een goede verluchting van de stookplaats zo belangrijk is leest u hier.

Schoorstenen

Schoorstenen

Eén schoorsteen die kan dienen voor alle verwarmingsketels bestaat niet. U leest er hier alles over.