Toe aan een nieuwe mazoutinstallatie ?

Is jouw mazoutketel aan vervanging toe? Weet dan dat je die in Vlaanderen enkel nog mag vervangen door een nieuwe mazoutketel als er geen aansluiting op het aardgasnet mogelijk is.  Afzonderlijke onderdelen van je stookolieketel, zoals de brander of de regeling, kun je wel nog laten repareren en vervangen. Ook kun je je bestaande mazoutketel optimaliseren door hem te combineren met hernieuwbare energie. Hieronder lees je er meer over.

Dé duurzame keuze bij vervanging van oude mazoutinstallatie.

Dé duurzame keuze bij vervanging van oude mazoutinstallatie

Een stookolieketel mag dan lang meegaan, ooit is hij aan vervanging toe. Zeker als je efficiënt en zuinig wil verwarmen. We vergeleken de opties. Een hoogrendementscondensatieketel met zonneboiler kwam als dé duurzame combinatie uit het onderzoek.
Combineer stookolie met hernieuwbare energie

Combineer stookolie met hernieuwbare energie

Denk aan de combinatie van mazout met hernieuwbare energiebronnen voor je verwarmingsinstallatie. Al naargelang je behoeften en voorkeuren voor cv-water en sanitair kun je je stookolie-installatie combineren met zonne-energie of een warmtepomp.
Jouw reservoir, jouw vrijheid

Jouw reservoir, jouw vrijheid

Een stookolietank gaat jarenlang mee, zeker als je ze goed laat onderhouden. Toch kan het altijd gebeuren dat je tank wordt afgekeurd. Dan raden we je aan om eerst de herstelmogelijkheden zorgvuldig te overlopen. Als herstellen geen optie is, mag je een nieuwe opslagtank laten installeren om je oude te vervangen.
Het belang van de energielabels

Het belang van de energielabels

Zuinige ketels zijn vandaag de norm. De mate waarin ze energie-efficiënt zijn, wordt aangegeven door een energielabel dat je wel kent van op wasmachines of koelkasten. Kies je voor een ketel met een A-label, dan kun je flink besparen op je energiefactuur.