Waarom voor mazout kiezen?

6 goede redenen om uw huis met stookolie te verwarmen

6 goede redenen om je huis met stookolie te verwarmen

REDEN 1

Omdat u superzuinig wil verwarmen

U wil uw energieverbruik zo laag mogelijk houden. Dan zit u goed bij mazout.
Want de superzuinige ketel/branders van de nieuwste generatie zorgen ervoor dat u uit elke druppel mazout het maximum haalt.

Energielabel voor nieuwe installaties

Het vertrouwde energielabel met zijn kleurencode kleeft sinds 2015 ook op elke nieuwe mazoutinstallatie. Hoe groener uw installatie, hoe zuiniger u omspringt met uw voorraad. En dat levert mooie besparingen op.

Optimaliseer uw bestaande installatie

Ook met uw huidige installatie kan u energie besparen. We geven u graag enkele tips om het maximum aan gezellige warmte uit uw bestaand verwarmingssysteem te halen.
Vertel ons hoe oud uw installatie is en wij geven u in ruil enkele nuttige besparingstips.

Optimaliseer uw installatie Welke ketel kiezen?

Omdat u graag zelf beslist

REDEN 2

Omdat u graag zelf beslist

Wat u zelf beheert, beheert u beter. Laat uw factuur niet bepalen door netwerkbeheerders en voorkom onaangename verrassingen. Met mazout weet u perfect waar u aan toe bent. U slaat uw eigen voorraad stookolie op en met een slimme meter weet u precies hoeveel u al hebt verbruikt. Zo weet u perfect waarvoor u betaalt.

Volg de mazoutprijs op de voet

Bij mazout kent u altijd de prijs op voorhand en kan u bestellen wanneer het u het voordeligst uitkomt. De officiële maximumprijs én de vrije markt beschermen uw koopkracht.

Een transparante factuur, zonder verrassingen

Op uw factuur vindt u enkel de kostprijs van de door u aangekochte hoeveelheid stookolie terug. Die is gebaseerd op de dagprijs zoals u die met uw leverancier hebt vastgelegd bij bestelling. U betaalt dus niet voor aansluitings-, beheers- of meterkosten en u bent ook niet afhankelijk van een netwerk. Alles is duidelijk en helder. Zo komt u dus nooit voor last-minute verrassingen te staan.

Omdat u op beide oren wil slapen

REDEN 3

Omdat u op beide oren wil slapen

Echt genieten van een warme thuis doet u pas als u weet dat u dag en nacht veilig bent. Met mazout kunt u gerust zijn. Want mazout ontploft niet en ontbrandt niet onder de 55°C. Bovendien is de kans op CO-vergiftiging verwaarloosbaar.

De MazoutExpert houdt het veilig

Een jaarlijks onderhoud van uw installatie zorgt ervoor dat u niet alleen veilig maar ook zuinig verwarmt. Een MazoutExperttechnicus helpt uw installatie in topvorm te houden.

Kies voor de veiligste reservoirs

Het Optitank-label staat garant voor een kwaliteitsvol en veilig reservoir dankzij het concept van dubbele bescherming.
Optitankreservoirs zijn uitgerust met de modernste lekdetectiesystemen en een overvulbeveiliging. U hoeft zich nergens zorgen om te maken

Ontdek de Optitank reservoirs

REDEN 4

Omdat u wil genieten, in alle comfort

Warmte zorgt voor gezelligheid en comfort.
Daarom doen we er alles aan om u het leven zo aangenaam mogelijk te maken.
Kies een MazoutExpert voor een piekfijn onderhoud en een mazoutleverancier voor een zorgeloze levering. U kan er zelfs voor kiezen automatisch te laten leveren als u dat beter uitkomt. Bovendien kunt u betalen met de formule die bij u past, maandelijks gespreid of liever contant bij levering.

REDEN 5

REDEN 5

Steeds minder milieu impact

De rol van mazout is nog lang niet uitgespeeld. Regelmatig worden nieuwe olievelden ontdekt en nieuwe exploitatietechnieken ontwikkeld. De prestaties van mazout worden bovendien voortdurend verbeterd om de impact op het milieu te beperken. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we kwistig moeten omspringen met deze fossiele branstof.

Zwavelarme stookolie voor een schonere verbranding

Het zwavelgehalte in stookolie werd verlaagd van 1000 ppm (deeltjes per miljoen) naar 50 ppm. Mazout extra bevat zelfs maar 10 ppm zwavel. En dat betekent: minder emissie, minder afzetting in je ketel en een beter rendement.

Nieuwste technologieën bieden het hoogste rendement

Heb je een nieuwe mazoutinstallatie, dan ben je zeker van een hoog rendement en energiezuinige verwarming. Vandaag is er een breed aanbod aan verwarmingstoestellen op mazout met A-label, en heb je tal van opties voor de combinatie met hernieuwbare energie.

 

De toekomst is aan koolstofarme brandstoffen

Verder is het goed om te weten dat mazout niet de enige brandstof is waarop een stookolieketel werkt. De koolstofarme vloeibare brandstoffen die binnenkort op de markt komen, kun je zonder extra installatiekosten gebruiken in je bestaande stookolieketel en -tank.

Hier meer over weten? Download onze gratis gids over koolstofarme brandstoffen.

 

Isoleren en combineren voor een kleinere voetafdruk

Wilt u het milieu respecteren? Begin dan met uw huis te isoleren. Want het bestaand Belgisch woningenpark scoort vaak slecht als het op isoleren aankomt. Begin met uw dak, daarna volgen ramen en muren.
En maak het werk af met een hybride systeem: een hoogrendementsinstallatie op mazout, gecombineerd met bijvoorbeeld zonnecollectoren.

Bespaar in 4 stappen

REDEN 6

Omdat u graag vooruit denkt

De toekomst lacht u toe met mazout. Want we blijven investeren in de nieuwste technologie om nog efficiënter te verwarmen. Kiest u voor mazout, dan blijft u niet in de kou staan. U bent zeker van een warme thuis tijdens de koudste winterdagen. Omdat uw installatie ook uw sanitair warm water op temperatuur houdt, bent u steeds zeker van een heerlijk warme douche.
Verwarmingsinstallaties op mazout zijn nu al klaar om gebruikt te worden in combinatie met hernieuwbare technieken, zoals een zonne-installatie of een warmtepomp