Bevoorradingszekerheid dankzij nieuwe, bovengrondse mazouttank

Ga terug naar het overzicht

Een bakker uit Ettelgem, West-Vlaanderen, besloot om zijn enkelwandige bovengrondse mazouttank te vervangen door een nieuw dubbelwandig exemplaar met een grotere opslagcapaciteit. ALV bvba voerde de werken uit. Johnny Fonteyne, directeur van ALV, licht deze keuze toe.

Gas of mazout?

“Het aantal mazouttanks dat we buiten gebruik moeten stellen neemt toe, maar het aantal nieuwe installaties blijft stabiel”, vertelt Johnny Fonteyne. Ook deze bakker moest een besluit nemen. “Zijn tank voldeed niet meer aan de huidige normen. Het was nog een enkelwandig, bovengronds model met een niet-waterdichte inkuiping. Net als zoveel anderen twijfelde hij om over te stappen op gas. Uiteindelijk koos hij er toch voor om bij mazout te blijven.”

Opslagcapaciteit

Waarom? Uit financiële overwegingen. “Door bij mazout te blijven, hoefde hij niet zijn hele installatie te vernieuwen”, gaat Fonteyne verder. “Bovendien schommelt zijn huidige verbruik tussen de 3.000 en 4.000 liter per maand. Met de huidige aardgasprijzen zou dat financieel een groot verschil maken. Tot slot was er ook nog de bevoorradingszekerheid: de nieuwe tank heeft een capaciteit van 5.600 liter.” 

Deze bovengrondse mazouttank staat voor zekerheid: de klant kent zijn prijs en beheert zelf de bevoorrading.
Johnny Fonteyne, directeur van ALV

Bevoorradingszekerheid

De afgelopen maanden klopten al heel wat ondernemingen aan bij ALV bvba voor de plaatsing van een nieuwe mazouttank. “Hun bezorgdheid gaat verder dan de energieprijzen. Ik merk ook dat velen zich ongerust maken over hun bevoorrading”, stelt Fonteyne. “Een mazouttank, of die nu boven- of ondergronds is, staat voor zekerheid: de professional kent zijn prijs en beheert zelf de bevoorrading.” 

De tank werd op één dag vervangen. Professionele klanten moeten hun activiteiten dus niet onderbreken.
Johnny Fonteyne, directeur van ALV

Vlekkeloze voorbereiding

“We werkten tegen de klok”, legt Fonteyne uit. “Van zodra de bakoven stil lag, gingen we aan de slag. Alles moest op één dag klaar zijn, zodat de bakker zijn installatie tijdig weer kon opstarten. Zo’n opdracht staat of valt met een goede planning en voorbereiding. Daarom zijn we op voorhand ter plaatse gegaan, zodat we zeker waren van de afmetingen en de nodige werktijd aan de leidingen konden inschatten.”

Zodra het mazoutniveau onder de 1000 liter duikt, krijgt de klant een melding op zijn smartphone.
Johnny Fonteyne, directeur van ALV

Tank met digitale meter

Op vraag van de klant plaatste Johnny Fonteyne ook een elektronische meter die verbonden is met de smartphone van de klant. “Als hij zonder mazout valt, moet hij zijn zaak sluiten”, legt Fonteyne uit. “De digitale meter voorkomt dat. Zodra het mazoutniveau onder de 1000 liter duikt, krijgt de klant een melding. Een bijkomende veiligheid om zijn zaak draaiende te houden en een nieuwe mazoutbestelling te plaatsen tegen een vooraf gekende prijs.”

Ga terug naar het overzicht